vineri, 17 septembrie 2010

Cum să faci un crocodil să zâmbească: Înoată într-o piscină cu el .

Gotoi Valentin
14august 2010

Vizitatorii unui parc de distracţii se vor întoarce acasă cu nişte fotografii cu totul speciale. Inspirat de scufundările în cuşti alături de rechini, un parc de distracţii oferă şansa de a înota alături de crocodili.

Curajoşii se pot apropia foarte mult de una dintre cele mai periculoase animale de pe Terra. Tot ce îi separă de crocodili este o cutie cugeam gros din perspex, care nu poate fi halită de prădători - cel puţin aşa ne asigură parcul.

Vizitatorii intră în Cuşca Morţii (un nume destul de morbid), care este suspendată pe o şină şi care îi plimbă printre crocodilii de apă sărată.

Pentru a se asigura că turiştii au parte de senzaţii tari, organizatorii leagă bucăţi de carne de cuşcă, iar crocodilii le atacă agresiv.

Clienţii plătesc 121 de euro pentru 20 de minute alături de zâmbăreţii crocodili. Cel mai mare dintre ei are 5,48m lungime şi cântăreşte 793kg.

Una din reptilele din Crocosaurus Park din Darwin, Australia, se numeşte Burt şi a jucat în filmul Crocodile Dundee - este cel care a mâncat-o, în film, pe Linda Koslowski.

Crocodilii de apă sărată sunt cele mai mari reptile de pe planetă. Ei locuiesc în principal în nordul Australiei şi în Noua Guinee, Indonezia şi Borneo. Hrana lor preferată este formată din cai, bivoli, rechini şi, din când în când, oameni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu