vineri, 17 septembrie 2010

Biblia pe ritmuri de rap

Gotoi Valentin
28 august 2010
Vaticanul s-a arătat favorabil iniţiativei de a transpune cele mai cunoscute versete din Biblie pe ritmuri de rap, în speranţa că va apropia tinerii de credinţă.

Biblia ţine pasul cu timpurile. Cu ocazia lansării versiunii de buzunar a Cărţii Sfinte din Italia, care va fi vândută şi în supermaketuri, benzinării şi aeroporturi, cu 7,90 euro, cele mai cunoscute versete vor putea fi ascultate în versiune rap la radio şi pe internet, transmite La Reppublica.

Inţiativa îi aparţine revistei catolice Famiglia Cristiana care sărbătoreşte 50 de ani de la o mare operaţiune comercială: "Biblia la 1000 de euro" (echivalentul a 50 de eurocenţi).

Vaticanul s-a arătat favorabil inţiativei, care speră să apropie cât mai mulţi tineri de credinţă. De altfel, Sfântul Scaun nu respinge ideile progresiste de popularizare a Bibliei. În urmă cu doi ani, într-un program de televiziune transmis pe canalele RAI şi intitulată "Lectura Bibliei zi şi noapte", Papa Benedict al XVI-lea a citit în direct prima carte a Genezei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu